Despre Spital

Date generale despre Spitalul de Psihiatrie Voila

Spitalul de Psihiatrie Voila din Municipiul Câmpina, județul Prahova este un spital de monospecialitate-psihiatrie acuți, pentru bolnavi cu afecțiuni psihice acute, cu un număr de 510 paturi.

Odată cu dezvoltarea vieții sociale, oamenii au ajuns să se confrunte cu un număr tot mai mare de afecțiuni și tot mai diverse. Inclusiv cele care afectează mintea noastră.

Echipa Spitalului de Psihiatrie ”Voila” din Câmpina vine în ajutorul suferindului cu o abordare integrativă, îmbinând terapiile medicale moderne cu intervențiile psihologice, sociale și umane.

Conform Dispoziției pentru aprobarea structurii nr. 422 din 15 octombrie 2020, spitalul are în prezent o capacitate de 510 paturi, distribuite astfel:

Spitalul funcționează în sistem pavilionar, fiind amplasat într-o zonă submontană la o altitudine de 675m, la o distanță de 7 km de centrul municipiului Câmpina. Se întinde pe o suprafață de 25 ha, din care 12 ha construcții pavilionare.

Pe lângă secțiile și compartimentele spitalului în cadrul cărora bolnavii beneficiază de condiții de cazare optime și servicii medicale și de îngrijire, cei internați se pot bucură de spațiile verzi din curtea spitalului, locuri potrivite pentru odihnă și recreere, contribuind în acest fel, alături de tratamentul stabilit de către medicul psihiatru, la recuperarea bolnavului psihic.

În curtea spitalului sunt amenajate bănci și foișoare, atât pentru bolnavi cât și pentru vizitatorii acestora.

Câmpina este orașul cu cel mai mare număr de zile senine din România.

Această poziție geoclimatică este favorabilă tratării bolilor psihice. Spitalul are personal medical de înaltă calificare, majoritatea medicilor fiind doctori în medicină sau doctoranzi. În cadrul spitalului se desfășoară permanent activități științifice, spitalul fiind acreditat pentru studii clinice.

Foarte importantă este apropierea de Spitalul Municipal Câmpina cu care colaborează, aceasta permițând tratarea cu maximă operativitate a cazurilor de urgențe altele decât cele psihiatrice, a comorbidităților existente la pacienții internați. Arealul arondat spitalului îl reprezintă în principal județul Prahova. Există de asemenea o adresabilitate crescută a județelor Ilfov, Dâmbovița, Ialomița, Constanța, Călărași, Giurgiu și municipiul Bucuresti.

Începand cu dată de 01.07.2010, conform OUG 48/2010, managementul spitalului a fost preluat de Primăria Municipiului Câmpina.

Împreuna cu asociația spitalului, sunt în curs de organizare servicii de îngrijiri și asistență postspitalizare pentru pacienți.

Spitalul are Acord de colaborare cu D.G.A.S.P.C. (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului) a Județului Prahova, precum și cu toate instituțiile de protecție socială aflate în subordinea acesteia.

Misiune

Misiunea reflectă scopul Spitalului de Psihiatrie Voila.

Serviciile medicale asigurate să devină calitativ superioare, astfel încât să fie preferate în faţa altora atât în sistemul sanitar cât şi în comunitatea locală, regională, naţională şi internaţională.

Pentru a elimina sincopele care apar în acordarea de asistenţă medicală de specialitate, sincope generate de tehnologii medicale sau servicii de sănătate ineficiente, accesul inegal la serviciile de sănătate, insatisfacţia pacienţilor faţă de serviciile primite, calitatea serviciilor medicale asigurate de către Spitalul de Psihiatrie Voila reprezintă o prioritate.

Principalele activități din cadrul spitalului

Începând cu data de 01.07.2010, conform OUG 48/2010, managementul spitalului a fost preluat de Primăria Municipiului Câmpina.

Împreună cu Asociația spitalului sunt în curs de organizare servicii de îngrijiri și asistență postspitalizare pentru pacienți.

Spitalul are Acord de colaborare cu D.G.A.S.P.C. (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului) a Județului Prahova, precum și cu toate instituțiile de protecție socială aflate în subordinea acesteia.

Centrală

0344.101.118

e-mail

secretariat@spitalulvoila.ro

Fax

0344.102.034