Astăzi, 5 octombrie 2022, Ziua internațională a educației!!La mulți ani tuturor dascălilor și învățătorilor noștri de ieri și de azi!! În cadrul Spitalului De Psihiatrie Voila , aceasta zi a fost marcată prin debutul Activității terapeutice „Clubul de lectură” , sub îndrumarea magica a doamnei doctor Renata Iosifescu, medic psihiatru…
Ce este sănătatea mintală? Ce este depresia? Depresia poate afecta pe oricine și nu este un semn de slăbiciune. Aproape un sfert din adulții în vârstă de peste 60 de ani prezintă simptome de depresie. Persoanele de sex feminin sunt mai afectate. Depresia poate fi tratată. Netratată, depresia duce la…
Mulţi părinţi sunt îngrijoraţi atunci când copilul lor continuă să ude patul (enurezis) pe timp de noapte după vârsta de 3 ani. Accidente ocazionale pot să apară, mai ales atunci când copilul este bolnav. Părinţii trebuie să fie înţelegători, în special în cazul în care a existat o majoritate de…
Concepte cheie Deși nu există ‘vindecare’ pentru această tulburare, medicația antipsihotică poate controla simptomele pozitive ale schizofreniei. Antipsihoticele pot produce efecte adverse severe incluzand mișcări involuntare, neliniște, obezitate, sindrom metabolic Cele mai multe studii care au comparat tratamentele au concluzionat că Clozapina este mai eficientă decât celelalte antipsihotice, dar folosirea…
Ce sunt tulburările de conduită Tulburările de conduită sunt cele mai frecvente tulburări ale copilăriei şi sunt definite în totalitate în funcţie de relaţia individului cu alţi oameni sau cu societatea. Copiii şi adolescenţii cu aceste tulburări au mari dificultăţi în a respecta regulile și a se comporta într-un mod…
CE ESTE ADHD? ADHD este o tulburare caracterizată prin prezenţa celor 3 probleme comportamentale principale: deficit de atentie, hiperactivitate, impulsivitate, în mai mult de o situaţie (la şcoală, acasă, în clinică), mai importantă decât pentru vârsta cronologică sau dezvoltarea mentală, de la o vârstă fragedă (sub 7 ani). Orice copil…
Schizofrenia este un mister, un puzzle cu piese lipsă. Această tulburare biochimică complexă a creierului afectează capacitatea unei persoane de a determina ce este real și ce nu. Este ca și cum creierul trimite percepții pe o cale greșită, ducând la concluzii eronate. Persoanele cu schizofrenie sunt afectate de idei…
Toți trecem prin situații înspăimântătoare la un moment dat. Fiecare reacționăm diferit: ne putem simți nervoși, pot apărea probleme legate de somn sau putem să ne gândim în repetate rânduri la detaliile situației prin care am trecut. Toate acestea sunt o reacție normală. De obicei, situația respectivă își pierde din…
Cu toții ne putem simțit speriați un moment dat. Dar uneori, frica poate apărea într-o situație neașteptată. Această teamă ne împiedică să ne desfășurăm rutina obișnuită sau să ne atingem obiectivele. Fobiile și tulburarea de panică sunt două exemple de tulburare mintale care pot duce la aceste probleme. Ce sunt…
Sinuciderea Un subiect dificil de abordat. Cu toate acestea, atunci când cineva vorbește despre sinucidere sau își exprimă îngrijorarea față de o persoană apropiată, este important să luați măsuri și să solicitați ajutor rapid. Experții în domeniu susțin că o persoană care se gandeste la suicid simte atât de multă…