Informații spitalizare

La camera de garda a spitalului se prezinta urmatoarele categorii de pacienti:
  • Urgentele psihiatrice – de obicei prezentate cu ambulanta, si /sau Politie, sau cu apartinatori. Internarea de urgenta este stabilita de catre medicul de garda, in urma consultului medical efectuat pacientului.
  • Pacienti care se prezinta cu bilet de trimitere din ambulator – medic specialist sau de familie, si care pot sa nu fie urgente dar care datorita afectiunii psihice – episod acut, necesita tratament in conditii de spitalizare.
  • Pacientii aflati pe listele de asteptare si care se prezinta la internare conform programarii. Programarile sunt facute anterior, telefonic sau la prezentare de catre medicul curant sau medicul de garda, conform Registrului cu evidenta pacientilor programati pentru internare, existent la nivelul Camerei de Garda (CG).
Atat urgentele cat si pacientii considerati ca nefiind urgente, precum si cei programati sunt examinati de catre medicul de garda, si totodata distribuiti pe sectii.Actele necesare in vederea internarii sunt:
  1. Cardul national de asigurari de sanatate (adeverinta temporara, valabila, emisa de Casa de Asigurari de Sanatate) – este obligatorie prezentarea la internare in cazul internarii cu bilet de trimitere sau la externare pentru cazurile „urgente medicale „.
  2. Bilet de internare de la medicul de familie sau medicul specialis
  3. Dovada calitatii de asigurat: 
    Angajati: Adeverinta de la locul de munca din care sa reiasa ca unitatea angajatoare are achitate la zi asigurarile sociale de sanatate.
    Pensionari: Cuponul de pensie din ultima luna (original sau xerocopie).
    Someri: Adeverinta de somaj sau xerocopie dupa carnetul de somaj.
    Persoane fara venit: Chitanta de la casa de asigurari de sanatate, privind plata asigurarii medicale sau dovada de coasigurat.
    Elevi sub 18 ani, studenti: adeverinta de elev / student; copie dupa certificatul de nastere (pentru copii sub 14 ani) sau buletinul de identitate si dovada de coasigurat.
  4. Buletinul sau cartea de identitate. 

Sunt utile actului medical: acte si documente ce atesta suferinte anterioare internarii, eventual documente aferente unor internari anterioare, examene paraclinice recente.

Repartizarea bolnavilor pe sectie/medic se va face in functie de:

  1. Registrul cu evidenta pacientilor programati
  2. Preferintele pacientului
  3. Locurile disponibile, conform situatiei zilnice existente la nivelul camerei de garda, pentru fiecare sectie si medic in parte.
La externare pacientul primeste documentele specifice externarii: bilet de iesire din spital, scrisoare medicala, referat medical si examen psihologic (dupa caz), decontul de cheltuieli, precum si recomandarile de continuare a tratamentului in ambulator.

Spitalul de Psihiatrie VOILA – Campina este amplasat pe Dealul Voila in partea de N-E a Municipiului Campina, la altitudinea de 675m.

Amplasarea acestui spital intr-un adevarat parc natural, inconjurat de paduri mixte de conifere si foioase, ferit de orice sursa de poluare si in zona cu cel mai mare numar de zile insorite pe an din Romania, asigura factorii naturali de clima cei mai favorabili tratarii afectiunilor neuropsihice.

Spitalul este organizat pe pavilioane ceea ce permite organizarea independenta a activitatilor medicale precum si realizarea unor activitati complementare actului medical propriu-zis.

Este asigurata o zona verde de circa 100mp/pat, spitalul ocupand un spatiu de 25ha, fiind asigurat si spatiul verde destinat terapiei ocupationale, necesare in spitalele de psihiatrie. In jurul pavilioanelor sunt amenajate spatii de recreere pentru bolnavi avand alei pietonale si banci.

CAZARE IN REGIM HOTELIER

Spitalul de Psihiatrie Voila pune la dispozitia bolnavilor saloane cu confort imbunatatit ( grup sanitar propriu, TV, aer conditionat, frigider).

Pretul pentru cazarea la salonul cu confort imbunatatit este de 40 RON/zi.
Internarea la saloanele cu confort imbunatatit se face doar la solicitarea pacientului, si numai daca starea acestuia nu impune masuri speciale de tratament (cu avizul medicului curant).