Scrisoare deschisă oferită pacienților cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății Mintale.

banner blog 10 oct

Am considerarat că este un moment de reflecție, de unitate și o ocazie de a pune reflectoarele către importanța Sănătații Mintale și a semnificației acesteia. Sănătatea Mintală este o componentă esențială a stării de bine. Nu există sănătate fără sănătate mintală. Fiecare persoană merită acces la îngrijire, suport și respect.

Instituția noastră a considerat oportun să marcheze această zi importantă pentru profesioniștii din domeniu, prin distribuirea unei Scrisori deschise către toți beneficiarii ei actuali sau potențiali, înmânând acestă scrisoare pacienților deja internați dar și tuturor persoanelor care intră în contact cu insituția noastră pe 10 octombrie 2023. Textul integral al scrisorii îl puteți citi la finalul articolului.

Ne dorim prin acest gest ca publicul larg să conștientizeze faptul că la Psihiatrie poate găsi sprijinul și ajutorul oricine trece printr-o situație dificilă de viață, oricine simte că evenimentele îl copleșesc și că atunci când gândurile și emoțiile pot devenii infricoșătoare, se pot adresa cu încredere pentru cel puțin o evaluare la instituția noastră.

Această scrisoare-manifest va fi expusă și în cabinetele de tratament, cameră de gardă, fiind și un angajament al echipei noastre față de beneficiarii noștri.

De asemenea, anunțăm că începând cu 25 octombrie 2023 va activa în cadrul Spitalului de  Psihiatrie Voila Un grup de suport pentru părinții copiilor cu tulburare de spectru autist, grup coordonat de dr. Alina Nistorescu și dr. Minescu Irina -psihiatri copii și adolescenți alături de dr. Ovidiu Balaban-Popa-psihiatru adulți, grup menit a sprijini familiile copiilor cu tulburare de spectru autist, prin împărtășirea experiențelor comune de viață, oferirea de informații, cu scopul de a ameliora suferințele cauzate de aflarea diagnosticului dar și de a identifica soluții punctuale.

Am norocul de a lucra și coordona o echipă medicală și non-medicală (administrativă) formată din oameni empatici, oameni cu suflet, cu care împărtășesc aceleasi valori ale omeniei, ale iubirii față de semenii noștri și care au înțeles că sunt aici, într-un serviciu medical public, cu datoria și responsabilitatea de a-i ajuta pe cei in nevoie. Profit de aceasta ocazie și îi felicit pentru munca de zi cu zi, și să le transmit că ei fac diferența, ei reprezintă Echipa Voila!! Fără ei nici măcar această scrisoare nu ar fi fost posibilă! Le Mulțumesc tuturor pentru dăruire și implicare!

Așadar, nu vă mai feriți de psihologi, de psihiatrii, pentru că astăzi mai mult ca oricând există terapii, tratament medicamentos, sau non medicamnetos care te pot ajuta să ai o viață armonioasă indiferent prin ce situație sau diagnostic treci la un monent dat. Oferim un cadru în care există soluții adaptate nevoilor fiecăruia- acesta este mesajul meu si al scrisorii noastre.

 • Dr. Irina Minescu, Managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, Câmpina

1 2

3c2f9ab6 6d5c 4021 af6f 603b959f5ed8c4fb4ea9 865d 48d3 ad90 ed72a5576f6b

1 Comentariu

 • Zăvoiu George Bogdan

  10 octombrie 2023 - 14:49

  Mulțumesc din suflet pentru faptul că datorită personalului medical, oameni minunați, dedicați profesiei am găsit liniștea,ocrotirea de care aveam atâta nevoie.
  Mulțumesc doamnei Irina Minescu, doamnei Borțun, domnișoarei Drăghici,domnului Balaban, doamnei psiholoagă Dinu.
  Lista ar fi lungă…
  Întotdeauna când am simțit că clachez în viață, acești oameni cu suflet de înger mi au fost aproape.
  Voila este un spital cum nu este altul în România.
  Felicitări!

  Cu aleasă prețuire:Zăvoiu Bogdan

Lasă un comentariu